Előző cikkünkben leírtuk, hogy mi is az a Virtuális Asszisztens pontosan. Lássuk miért is jó Neked, ha megbízol egyet. Milyen feladatokat bízhatsz rá.

Ha 3-at el tudsz ezek közül intézni ugyanazon a napon akkor Te szuperhős vagy és nincsen szükséged távoli asszisztensre.

 

De, ha nem…Akkor nem vagy SuperHero 🙂 és olvass tovább:

 • ügyféltalálkozó,
 • termékfejlesztés
 • üzleted tervezése
 • social media felületeid karbantartása
 • weboldalad aktualizálása
 • ügyfélszolgálati feladatok (e-mailek, chat, telefon)
 • esetleges üzleti útjaid megszervezése
 • üzleti partnerlistád folyamatos frissítése
 • hírlevelek küldése
 • számlázás,
 • … és még sorolhatnánk azt a rengeteg lehetséges feladatot amit nekünk kisvállalkozóknak kell minden egyes nap elvégezni.

Ahelyett, hogy még több teendőt próbálnál belepréselni egy munkanapodba, miért nem szerződtetsz egy virtuális asszisztenst, hogy megoldja helyetted az időrabló, de a vállalkozás életben maradásához elengedhetetlenül szükséges feladatok elvégzését?

Mit kapsz egy virtuális asszisztens szerződtetésével?

több időd marad arra, amiben Te vagy a legjobb,
több időd marad azokra a feladatokra, amiket csak Te tudsz ellátni a vállalkozásodban,
több időd marad magadra/ a családodra!

Néhány dolog gondolat ébresztésként, amit nyugodtan rábízhatsz a virtuális asszisztensedre

Azon kívül, hogy az ügyféltámogatást, utazásszervezést, ügyféllevelezést remekül el tudják látni, a virtuális asszisztensed még egy sor napi rutinfeladat elvégzését is át tudja venni Tőled.
Csak tedd föl magadnak a kérdést: mennyi időt töltesz naponta az adminisztrációs feladatokkal, mint például a számlázással, naptárad frissítésével, a telefonkönyved frissítésével, vagy azzal, hogy olyan e-mailekre válaszolgatsz, amikben ugyanazokat a dolgokat kérdezik?
Miért nem adod át ezeket a feladatokat a virtuális asszisztensednek? A VA-d valószínű kevesebb idő alatt tudja megoldani helyetted ezeket a feladatokat, többek között azért, mert az adott feladat elvégzésére koncentrál, ami azt jelenti, hogy Neked több időd marad a “big picture”-re fókuszálni – vagyis, hogy növekedő pályára állítsd a vállalkozásodat. 😉

“ Írásos feladatok”

Ahelyett, hogy Te magad írod meg a heti, vagy a havi hírleveledet, miért nem hagyod, hogy a virtuális asszisztensed írja meg ezeket helyetted? Ez esetben csak meg kell adnond a VA-nek, hogy mik kerüljenek említésre a hírlevélben, pl.: aktualitások, tapasztalatok, speciális termék ajánlatok, vagy bármilyen új információk. A virtuális asszisztensed képes rá, hogy ezeket az információkat szépen kiszínezze, kitöltse, egy nyers hírlevelet kreáljon belőle, amit átolvasás, jóváhagyás után ki is küldhetsz, vagy rábízhatod a kiküldést is az asszisztensedre a jóváhagyásodat követően.

Természetesen a virtuális asszisztens képességeitől függően, más írásos feladatokat is rábízhatsz, mint például a weboldalad tartalmának elkészítése, tréning anyagok megírása, GYIK készítése és e-mail kezelés, különös tekintettel az ügyfél/vevő támogatásra.

Használhatod őt egy “külső szemnek” is, aki más megvilágításba helyezi a kommunikációdat, kiszűri az esetleges elgépeléseket, fogalmazási hibákat.

Ügyfélszolgálat

A napi ügyfélszolgálati feladatokon túlmenően, akár az utánkövetést is rábízhatod a virtuális asszisztensedre (pl.: kérhet az ügyfeledtől e-mailben referenciát, ajánlást a termékről, szolgáltatásról, amit Nálad vásárolt).

Piackutatás

Az interneten való kutakodás a leg időrablóbb tevékenység. Így ahelyett, hogy a saját idődet pocsékolod a potenciális ügyfelek, vagy versenytársak felkutatásával, delegáld ezt a feladatot (természetesen a megfelelő instrukciókkal) a virtuális asszisztensednek.

Egy online kutatásban, táblázatkészítésben és adatfelvitelben tapasztalt virtuális asszisztens számára nem jelenthet akadályt egy átlátható, a kívánt adatokkal kitöltött táblázat lekészítése, amit Te gyorsan át fogsz tudni futni.

Ahogy azt a fentebb leírtakból is láthatod, a virtuális asszisztensed egy felbcsülhetetlen erőforrás, akinek a segítségével az üzleted gördülékenyebben működik majd.
Az idő előrehaladtával, látni fogod, hogy a virtuális asszisztensedet egyre kevésbé kell majd instruálnod, s egyre hatékonyabb lesz a munkája a vállalkozásod operatív tevékenységeiben – hosszútávon ez valóban nagy érték.

Írta: @irodamanager

Lássuk összegezve a pozitívumokat:

Virtuális Asszisztensek Hónapja az E-Piactéren!

Tudtad?
E-piacterünkön kiemelt kategóriaként nagyon sok virtuális asszisztenssel veheted fel a kapcsolatod 2018. március 19. és 2018. április 8-a között.

Irány az E-Piactér

Biztos én is találok magamnak segítséget kedvező áron

Cikkeink a témában